19/02/2015

Keks sa lešnicima i čokoladom



Potrebno:
100 gr.šećera, 150 gr.maslaca, 150 gr.žutog šećera, 1 vanila šećer, prstohvat soli,
2 jaja, 200 gr.brašna, 1 ravna kašičica praška za pecivo,
80 gr.sitno iseckanog lešnika, 75 gr.krupno rendane čokolade, 75 gr.seckane čokolade 

Priprema: 
Penasto umutiti maslac, dodati oba šećera, so i vanilu šećer.Mutiti dok se ne dobije kremasta masa.U to dodati jedno po jedno jaje, zatim brašno sa  praškom za pecivo, na kraju lešnike sa čokoladom.
Na pleh staviti pek papir, pa kašičicom vaditi nokle.Peći na180C u prethodno zagrejanoj pećnici 10-15 minuta.



Recept imam desetak godina i ovo je da kažem 'original'.Umesto maslaca može da ide margarin, orasi mogu da zamene lešnike.Od ove količine izađe oko 50 keksića i odlično idu uz nes kafu.




6 comments:

  1. Lepo i dobro došla u svetu Blogerica! Podseća mi jedan recept što sam imala i tražim da nađem svuda , bio je sa bademima nešto slično.... Srećno sa blogićem!

    ReplyDelete
  2. Sviđa mi se što ima tamnog šećera. Pretpostavljam da je braon raw cane sugar, zar ne? Imam većinu sastojaka i pravila bih ali puno kolača u zadnje vreme.... Praviću sledeći put!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lepo demi, nisam očekivala komentare, bar ne za prvi post.Ovaj recept je doživeo hiljadu transformacija, i sa običnim belim šećerom, orasima, margarinom itd.
      Poslednji put kad sam ih spremala koristila sam taman, vlažan šećer, ukus podseća na med.Pretpostavljm da je to raw cane sugar.Tako da, samo napred, ne može da ispadne loše.

      Delete
    2. Super je! Čestitam! Pratiću ovaj blog!

      Delete
  3. Majo, dobro nam došla u svet blogera i želim ti puno lepih recepata i lepog druženja. Neka ti je srećno!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lepo Zorice, nadam se da ćemo se lepo družiti. Veliki pozdrav

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...