27/03/2015

Pečeno pile u soli i krompir sa povrćem na masti


Najjednotavniji način da se ispeče pile bez zalivanja, okretanja i prevrtanja. 

Potrebno: 
pile i 
morska so

Priprema: 
Pile oprati i prosušiti.Tepsiju obložiti folijom i sipati krupnu so.Pile poleći prsnim delom na tu so, da lepo legne.Staviti da se peče na 175C.


Moje pile je bilo veće, 1.9 kg, tako da se peklo oko 2h i 20min.Lepo se ispeklo, kožica zlatno žuta i hrskava.
Masnoće od pečenja nema, jer je so upila.Meso je meko, sočno i dovoljno slano.


Uz pečeno pile kao prilog:

Pečeni kompir sa povrćem na domaćoj masti


Potrebno:  
krompir,
paškanat, 
šargarepa,
prokelj, 
brokoli
so i biber
Sami određujete količinu povrća po potrebi.


Svo povrće oprati i oljuštiti.Krompir iseći na četvrtine, šargarepu i paškanat po dužini, posoliti i pobiberiti.Tepsiju obložiti papirom za pečenje, razbacati povrće, preko staviti punu kašiku masti, pa u rernu na 175C.
Kad je napola pečeno izvaditi tepsiju, dodati crni luk na četvrtine.Pomešati sa krompirom, da se i luk namasti i vratiti u rernu.
Kad je već skoro pečeno opet izvaditi iz rerne i dodati brokoli i prokelj.Peći dok zeleno povrće ne omekša i ne zarumeni.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...