22/03/2015

Hleb kao duša





Potrebno: 
brašno tip-400 oko500 gr.
mlake vode do 4,5 dl.
suvi kvasac 7 gr.
kašičica soli

Priprema:
Sve sastojke umesiti u testo i dobro mlatiti varjačom par minuta, pa jedno 5 minuta pauze i  još dva puta ponoviti mlaćenje.
Prebaciti testo u nauljenu  posudu, pokriti i ostaviti 2 sata.
Kad je prošlo 2 sata i testo naraslo tri puta, prebaciti ga na dobro pobrašnjenu površinu i pažljivo uvaljati u brašno. Zatim, podeliti testo na dva ili tri dela i neka odstoji još 45 minuta.
Ja sam ga odmah prebacila u tepsiju gde je odmaralo još nekih sat vremena i sledeći put neću deliti testo, nego ću ga peći u jednom komadu.
Peče se 30 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 250C.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...