Potrebno:
250 gr. integralnog pšeničnog brašna
70 gr. belog brašna
2 ravne kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
100 gr. tamnog šećera (muscovado)
130 gr. maslaca
1 manje jaje
150 gr. čokolade za kuvanje
kašika ulja
Priprema:
Pomešati oba brašna, prašak za pecivo i so.
Mikserom mutiti jaje i tamni šećer dok se ne sjedini u glatku masu, da grudvice šećera skroz nestanu.Dodati omekšali maslac i još malo mikserom mutiti.
Rukom umesiti testo od brašna i slatke mase.Testo je braon boje zbog šećera.
Od testa praviti grudvice od oko 20gr., i redjati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Svaku grudvicu prstima pritisnuti da se testo malo raširi, ostaviti razmak izmedju svakog keksa.
Otisci prstiju se posle pečenja neće videti, a razmak može da bude manji nego što je na slici.Debljina razvučenog testa je oko 0,5 cm.
Peći u već zagrejanoj rerni na 175C, od 7 - 10 minuta, zavisno od vaše rerne.Kad keks dobije smedji rub, znači da je pečen.Ostaviti da se ohladi.
Rastopiti čokoladu i kašiku ulja na pari.Keks umakati do pola u rastopljenu čokoladu i slagati na papir za pečenje.
Kad se čokolada stegla, možete uživati u čokoladnom integralnom keksu uz šolju kafe.
Recept je jednostavan, keksi se brzo i lako prave.Mekani su i tope se u ustima, a posebano bogat ukus im daje muscovado šećer.
No comments:
Post a Comment